Föreläsning Hållbar livsstil – Ayurveda som inspirationskälla

Område: Trelleborg
Arena/Plats:
Kategori: Evenemang, Övriga evenemang

Ayurveda är en komplett och komplicerad indisk läke- och hälsovetenskap som samtidigt är lätt och praktisk att använda i vår västerländska del av världen.

Kunskapen om livet, som ayurveda betyder, har över 5.000 år på nacken och man tror att kunskapen först utvecklades i Indusdalen i nuvarande Pakistan och västra Indien. Ayurvedas syfte är att skapa balans och harmoni i våra liv, i världen, naturen och i universum. När balans och harmoni råder, då är vi fullt friska. Denna holistiska läkekonst beskriver alla hälsoaspekter, såväl de fysiska, mentala, själsliga, sociala som de miljömässiga. Att denna urgamla kunskap är så populär i dagens moderna samhälle, beror på att dess grundläggande principer är enkla att använda i vardagslivet, och att stora hälsovinster kan uppnås med små förändringar.
Ayurvedas grundläggande principer bidrar till att skapa och upprätthålla en god hälsa och bota ohälsa. Vad är en hållbar livsstil? För en del av oss kan det handla om att ha en livsstil som innebär att vi värnar om miljön och tar vårt ansvar när det gäller avfallshantering och andra miljörelaterade saker i vår vardag. För andra kan en hållbar livsstil innebära att vi äter sunt, rör på oss och försöker att inte stressa för mycket. Men dessa perspektiv var för sig ger inte en bild av dig och mig, världen och universum, som en hållbar helhet. Även om vi tror att vi tar hand om oss själva när vi sopsorterar, äter sunt eller cyklar till jobbet för att spara på miljön. I den här föreläsningen vill Eva visa hur den ayurvediska kunskapen kan hjälpa oss att förbättra och bibehålla en god hälsa i alla delar av vårt liv även på ett djupare plan.

Kontaktinformation

Telefonnummer
+46 (0)107030840
Kontaktperson
Helena Sandell
E-post
skaneland@sv.se

Länkar

Villkor

Pris - Vuxen
100 sek

Kundservice

    Visit Trelleborg 
  • 0410- 73 33 20 
  • Turist@trelleborg.se
  • Vid frågor om evenemang kontakta respektive arrangör.

Build: 2020-02-21 20:00:30, Host: online3core17, DB: o3.cbguide-8132.cbischannel-27672.v1 online3data03.db.citybreak.com:8080, Controller: Event, Action: showdetails