K

Konsert - Höj rösten

Område: Trelleborg
Kategori: Fri entre, Konsert
Datum: Tisdag 27 aug 2019

Välkommen till Stadsparken i Trelleborg. Proletären presenterar Höj rösten-turnén 2019 med bandet Nynningen, skådespelaren Sven Wollter och visartisten Matilda Magnusson.

NYNNINGEN
Ett av de mest tongivande svenska banden inom det som i efterhand kommit att kallas för proggmusiken och ett självskrivet namn i den svenska musikrörelsen. Bandet bildades 1970 och släppte under samma årtionde flera bejublade album, bland annat ”För full hals” 1973.
Efter flera år under radarn återförenades bandet till allas förtjusning under vintern 2016 och har sedan dess gjort flera spelningar. Och en sak är säker – takterna sitter i! Förbered er på ett framträdande ni sent kommer att glömma.

SVEN WOLLTER
Hur presenterar man Sveriges mest folkkära skådespelare? På sitt långa CV har han några av landets mest hyllade skådespelarinsatser, han har spelat in skivor där han tolkar kända kampsånger och på senare år debuterat som författare. Och han har inte minst gjort sig känd som en man med ett enormt rättvisepatos. Genom hela sitt liv har han tagit ställning för förtrycka människor samtidigt som han har pekat på nödvändigheten av ett annat samhällssystem.
Under turnén kommer Sven läsa dikter som betyder mycket för honom och vem vet – kanske bjuder han på ytterligare något från sin breda repertoar.

MATILDA MAGNUSSON
Förmodligen den klarast lysande stjärnan på den svenska vishimlen just nu. Med sin medryckande energi och varma röst har hon gett nytt liv åt bland annat Afzelius gamla sånger – gärna med ett ljudmässig inslag av blues och country.
Matilda har också gjort sig känd som en artist som tar ställning. Under de senaste åren har hon bland annat spelat på stödspelningar för Svenska Hamnarbetarförbundet och Ship to Gaza.

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
27 Aug
Tisdag 27 aug 2019 18:00 - 20:00 Stadsparken i Trelleborg

Kontaktinformation

Telefonnummer
+46 (0)735301299
Kontaktperson
Simon Renner
E-post
simon.renner@proletaren.se
Arrangör
Proletären

Länkar

Villkor

Prisinformation
Fri entré

I närheten av


Kundservice

    Visit Trelleborg 
  • 0410- 73 33 20 
  • Turist@trelleborg.se
  • Vid frågor om evenemang kontakta respektive arrangör.