Samhällsspegeln special - Bygga vid havet eller lämna det?

Område: Trelleborg
Arena/Plats: Trelleborgs Bibliotek
Kategori: Litteratur & föredrag
Datum: Torsdag 26 mar 2020

Samhällsspegeln är en serie intressanta lunchföredrag på Trelleborgs bibliotek, denna gång om att bygga vid havet eller inte.

Lunchföredrag med Johannes Hagström - Den pågående klimatförändringen leder bland annat till att havsnivåerna stiger. Det för med sig ökad erosion på våra stränder, allt från vacker orörd natur vi använder för rekreation till att vägar och våra bostadshus äts upp eller sköljs bort av havets vågor.
Samtidigt hör vi talas om nya storskaliga projekt där tusentals bostäder ska byggas i det som idag är hamnområden i centrala Trelleborg. Exploateringen av före detta hamnområden sker i många andra städer också, så varför väljer man att bygga just där?
Under föredraget berättas om faktorerna som orsakar havsnivåhöjningen, hur stor den kan bli och om osäkerheten i de prognoser som experterna ger oss. De olika alternativ som finns för att skydda kusten och det arbete som vi i Trelleborgs kommun gör för att anpassa oss till det nya klimatet kommer att presenteras. Avslutningsvis blir det ett resonemang kring de för- och nackdelar som finns med att bygga strandnära bostäder i till exempel Trelleborgs tätort.

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
26 Mar
Torsdag 26 mar 2020 12:00 - 13:00 Trelleborgs Bibliotek

Kontaktinformation

Villkor

Prisinformation
Gratis biljett.

I närheten av


Kundservice

    Visit Trelleborg 
  • 0410- 73 33 20 
  • Turist@trelleborg.se
  • Vid frågor om evenemang kontakta respektive arrangör.

Build: 2020-02-21 20:00:30, Host: online3core19, DB: o3.cbguide-8132.cbischannel-27672.v1 online3data03.db.citybreak.com:8080, Controller: Event, Action: showdetails