Jan Cardell - The Garden

Område: Trelleborg
Arena/Plats: Trelleborgs Museum
Kategori: Evenemang, Barn/familj, Utställning, [...]

En skulptural, mekanisk, musikalisk, multi-interaktiv – och vacker trädgård i stål. En oförglömlig upplevelse!

The Garden av malmökonstnären Jan Cardell visar allt från 3D-printade blomsterkroppar till metallskurna organismer som växer fram med ett rotsystem av sladdar och förgreningar som leder och laddar olika mekanismer till ljud. I Cardells trädgård har varje planta ett eget unikt sound. Ett sant multikonstverk!
Av konstnären Jan Cardell krävs inte bara konstnärlighet och hantverkskunnande, han är också musiker, elektriker, mekaniker, kompositör, programmerare och hedersfysiker. Så studerade han också till ingenjör innan han började på konstskola.
Projektet The Garden byggdes för två år sedan med stöd av konstnärsnämnden och elektronikexperten Tomas Nilsson. Men nu är interaktiviteten förbättrad och trädgården har fått besök av äldre instrument-växter. Den har dessutom utvidgats och fyllts med välbalanserade jordiga toner i måleri och en självspelande lyrisk harpa. Det är en utställning som i skönaste form tar plats och äger sitt unika ljud tillsammans med besökaren. Allt gjort med underfundighet. Hemligheter kommer till liv i ett musikaliskt orkesterverk där Du som besökare bjuds in att delta och skapa din egen symfoni.

Kontaktinformation

Telefonnummer
+46 (0)410-733045
Kontaktperson
sara.musicanti@trelleborg.se
E-post
museum@trelleborg.se
Arrangör
Trelleborgs Museum

Villkor

Prisinformation
Entré vuxen: 40 kr Entré under 20 år: kostnadsfri

I närheten av


Kundservice

    Visit Trelleborg 
  • 0410- 73 33 20 
  • Turist@trelleborg.se
  • Vid frågor om evenemang kontakta respektive arrangör.

Build: 2020-09-23 19:01:06, Host: online3core19, DB: o3.cbguide-8132.cbischannel-27672.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Event, Action: showdetails