Cykla i Trelleborg på Skånes sydkust!

Område: Trelleborg
Arena/Plats:
Kategori: Evenemang

Från cykelsadeln kan du uppleva Trelleborg på ett härligt sätt. Följ den vackra kuststräckan eller välj någon av de natursköna rundor som finns i norra delarna av Trelleborg.

Trelleborg stad har ett väl utbyggt cykelvägnät och det mesta ligger inom cykelavstånd. Här finns flera olika leder att följa som bjuder på en mängd upplevelser genom en varierande natur. Lederna följer mestadels cykelbanor men även mindre trafikerade vägar inne i landet. Vägarna håller hög standard och är lågt trafikerade.

GRÖN SKYLTNING
Sverigeleden startar utanför Visit Trelleborg. Den är en nästan rikstäckande cykelled och passerar alla Sveriges landskap utom Gotland. Leden går på allmänna vägar , mestadels på asfalt, och är uppdelad i en huvudled och ett antal alternativa leder. I Trelleborgs kommun går leden till stor del på cykelväg. Sverigeleden är skapad av Svenska Cykelsällskapet.

SVART SKYLTNING
Cykelspåret är en cykelled som följer Sveriges kuster. Huvudsträckningen är kring 2 500 kilometer lång och går mellan Ystad och Harparanda. Dock finns leden utmärkt redan i Trelleborg. Leden är anlagd av Cykelfrämjandet.

RÖD SKYLTNING
Sydkustleden är Sveriges tredje nationella cykelled för turism och rekreation. Den knyter samman de två första nationella cykellederna Kattegattleden (Helsingborg-Göteborg) och Sydostleden (Växjö-Simrishamn). Tillsammans bildar de cirka 90 mil sammanhängande cykelled av hög standard. Huvudsträckning: Simrishamn-Ystad-Trelleborg-Skanör/Falsterbo-Malmö-Landskrona-Helsingborg. Region Skåne ansvarar för Sydkustleden.

GUL SKYLTNING
Den gula leden är Trafikverkets skyltning. Den går mellan Trelleborg, Svedala och Staffanstorp.

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
5 Jul
Söndag 5 jul 2020  
6 Jul
Måndag 6 jul 2020  
7 Jul
Tisdag 7 jul 2020  
8 Jul
Onsdag 8 jul 2020  

Länkar


Kundservice

    Visit Trelleborg 
  • 0410- 73 33 20 
  • Turist@trelleborg.se
  • Vid frågor om evenemang kontakta respektive arrangör.

Build: 2020-07-03 18:01:16, Host: online3core18, DB: o3.cbguide-8132.cbischannel-27672.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Event, Action: showdetails