Biblioteksveckan Föredrag - Hilda änglamakerskan

Område: Trelleborg
Arena/Plats: Trelleborgs Bibliotek
Kategori: Evenemang, Fri entre, Litteratur & föredrag

Biblioteksveckan är en vecka på hösten när biblioteket ordnar både kvällsföredrag med spännande människor och lunchföreläsningar, där du har möjlighet att lyssna på något lärorikt. Lunchföredrag med Kristian Graah-Hagelbäck.

Hilda änglamakerskan är historien om ett gripande kvinnoöde i början på 1900-talet. För att kunna försörja sig började Hilda Nilsson med fosterbarnsverksamhet. Något som skulle sluta med fruktansvärd tragedi och mord på flera spädbarn hon fått i sin vård.

Hilda blev den sista som dömdes till döden i Sverige, men hon blev aldrig avrättad då hon dog på citadellet i Landskrona strax innan dödsdomen. Begick hon självmord, dog hon en naturlig död eller mördades hon?

Sittplatserna kommer att vara begränsade i antal och utspridda. Handsprit kommer att finnas tillgängligt och biljetter kontrolleras redan vid informationsdisken.

Kontaktinformation

Telefonnummer (Bokning)
+46 (0)410 – 73 31 87
E-post
arrangemang.bibliotek@trelleborg.se
Arrangör
Trelleborgs Bibliotek
Medarrangör
ABF

Länkar

Villkor

Prisinformation
Gratis. OBS! Endast bokade biljetter Från och med tisdagen den 1 september 08:00 går det att köpa eller boka biljetter till höstens arrangemang genom att besöka biblioteket, skicka e-post eller ringa. Undanlagda biljetter hämtas ut senast en vecka innan arrangemanget.

I närheten av


Kundservice

    Visit Trelleborg 
  • 0410- 73 33 20 
  • Turist@trelleborg.se
  • Vid frågor om evenemang kontakta respektive arrangör.

Build: 2020-10-21 12:39:14, Host: online3core17, DB: o3.cbguide-8132.cbischannel-27672.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Event, Action: showdetails