KL7 Föredrag - Kattasnurra, vasspipa och skogsdjävul

Område: Trelleborg
Arena/Plats: Trelleborgs Bibliotek
Kategori: Evenemang, Litteratur & föredrag
Datum: Torsdag 1 okt 2020

KL7 är en serie kvällsföredrag på Trelleborgs bibliotek om och av intressanta människor, denna gång med Cajsa S. Lund om musikinstrument från förr i tiden.

Cajsa S. Lund, musikarkeolog vid Linnéuniversitetet, räknas som en av pionjärerna på området nordisk musikarkeologi. Hon är uppmärksammad och flerfaldigt prisbelönt för sin förmåga att levandegöra sina forskningsresultat för allmänheten, både barn och vuxna.

Många av våra instrumenttraditioner har rötter långt tillbaka i tiden. Det berättas att man gjorde små hål i musselskal och sedan trädde upp det på en tråd som man knöt ihop i ändarna. Då fick man en sorts ljudinstrument, knappsnurran. Eller använde man ben från en grisfot till en bensnurra som folkligt benämndes kattasnurra. Skogsdjävulen är en liten friktionstrumma som gjordes av många beståndsdelar: djurben, fiskskinn, tråd, pinne och kåda! Detta är några av de spännande musikinstrument och som musikarkeolog Cajsa S. Lund berättar om och förevisar.

Sittplatserna kommer att vara begränsade i antal och utspridda. Handsprit kommer att finnas tillgängligt och biljetter kontrolleras redan vid informationsdisken

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
1 Okt
Torsdag 1 okt 2020 19:00 Trelleborgs Bibliotek

Kontaktinformation

Telefonnummer (Bokning)
+46 (0)410 – 73 31 87.
E-post
arrangemang.bibliotek@trelleborg.se
Arrangör
Trelleborgs Bibliotek
Medarrangör
ABF

Länkar

Villkor

Prisinformation
Ordinarie biljettpris: 120 SEK Biljettpris med TA Lustkort: 100 SEK Från och med tisdagen den 1 september 08:00 går det att köpa eller boka biljetter till höstens arrangemang genom att besöka biblioteket, skicka e-post eller ringa. Undanlagda biljetter hämtas ut senast en vecka innan arrangemanget. OBS! Alla KL7-arrangemang sänds även som digitala föreläsningar så du kan titta hemifrån. Länk till det digitala arrangemanget kommer att skickas ut ca 2 timmar innan. Vid tekniska problem innan föredraget ring telefonnummer 0410- 73 31 76.

I närheten av


Kundservice

    Visit Trelleborg 
  • 0410- 73 33 20 
  • Turist@trelleborg.se
  • Vid frågor om evenemang kontakta respektive arrangör.

Build: 2020-09-23 19:01:06, Host: online3core18, DB: o3.cbguide-8132.cbischannel-27672.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Event, Action: showdetails