FN-veteran berättar

Område: Trelleborg
Arena/Plats:
Kategori: Litteratur & föredrag

FN veteranen Stig-Inge Blennow lämnade en del av sig själv i Bosnien! Kom och lyssna till hans berättelse i Byahuset, St Beddinge.

Då kommer Stig-Inge Blennow (uppväxt i Skurup) att berätta och visa bilder om sina erfarenheter, som han har varit med om i forna Jugoslavien. Marcus Nilsson som också var med på FN uppdraget, bistår honom.
Stig-Inge ingick i den första Nordiska FN-styrkan som skickades ner till Bosnien. Han berättar bland annat om när deras svenska pansarvagn blev träffad av en rysk pansarvärnsrobot, men även om sina egna erfarenheter och hur FN-soldaterna stod upp för den lokala befolkningen oavsett vilken estnisk tillhörighet de hade.
Föredraget är inriktat till den vanliga människan och fast att det berör tråkiga och tunga saker så avslutas kvällen alltid med en positiv inställning så att deltagarna ska gå hem utan några obesvarade frågor.

Kontaktinformation

Arrangör
Stora Beddinge Byalag
Arrangör e-post
info@storabeddingebyalag.se

Villkor

Prisinformation
Kostnad 100 kr inklusive fika. Även för icke medlemmar. Anmäl gärna om ni kommer till info@storabeddingebyalag.se

Kundservice

Build: 2023-03-22 18:27:41, Host: online3core18, DB: o3.cbguide-8132.cbischannel-27672.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Event, Action: showdetails