K

Jazz i mars med Mimi Terres

Område: Trelleborg
Kategori: Musik

Trelleborgs Storband har lyckats få hit en tjej från Tjörn på västkusten. Mimi Terres bor i Malmö sen 8 år, har släppt tre album varav två på svenska. Mårten Lundgren och Mikael Karlsson har arrangerat en del av hennes låtar för storband.

Andra album som är på svenska ”Den Stora Skalan”, är en resa i melodins värld. Då hennes sätt att komponera utgår ifrån hennes självklara varma röst och unika tonspråk, står melodin helt i centrum. Det är svensk jazz med historiska rötter som vuxit ytterligare från swingjazzen och framåt, in i 60- och 70-talets tonspråk. En tydlig kärlek till svensk vistradition hörs även på skivan. Hennes personliga texter behandlar allmänmänskliga teman som kärlek, ljus, mörker, liv och längtan. Mimi Terris låter sig inte begränsas av konventioner; här hörs hennes egen röst återigen, lika självklar som alltid.
Det är två år sedan Mimi Terris släppte sitt kritikerrosade album Flytta Hemifrån, där hon omnämndes som ”en av Sveriges främsta och mest personliga jazzsångerskor” i Sydsvenskan. 2016 mottog hon Malmö Stads Kulturstipendium.

Kontaktinformation

Arrangör
Trelleborgs Storband
Medarrangör
Trelleborgs Musikkår

Länkar

Villkor

Prisinformation
Entré: 150 kr Entré Trelleborg,Gunillas Hemsybutik, Trelleborgs Turistcenter Köpt biljett återköpes ej.

Dela & spara

Skicka
Ditt meddelande har skickats!

Välj tillfällen.

  • Sön 11 mar 2018 16:00 - 17:30 @ Trelleborgs församlingshem
OK

Karta


Kundservice