K

Höstlovskul - workshop - Pernilla Norrman

Område: Trelleborg
Arena/Plats:
Kategori: Evenemang, Barn/familj, Konst, [...]

Kom och gör avtryck i lera med konstnären Pernilla Norrman!
Du får lära dig tre bra-att-komma-ihåg-tips när man jobbar med lera. Varför inte göra en magisk turamulett, eller en skylt till ditt rum med roliga avtryck av din favoritpryl, eller annat du kan komma på, såsom din tumme, löv, kottar, snören, nycklar... Vad blir ditt personliga avtryck?

Lera är formbart och mjukt. När lera bränns till keramik kan den inte brytas ner och försvinna. Det är därför vi på museer runt om i världen kan se skärvor efter flera tusen år gamla keramikföremål, och genom dem följa människans tidiga historia. Vi går på upptäktsfärd i museet för att hitta 7000 år gammal bränd lera. Tillsammans med Pernilla tittar vi på hennes utställning och får följa lerans förvandling från lergropen till förunderliga ting.
Maxa din tur och hitta gömda lyckoamuletter på museet.
Familjeaktivitet på Trelleborgs Museum v 44 tis-sön kl. 12-16
För att få tur med jakten, hålla sig frisk eller hitta bästa flirten fanns förr många knep och trix för att få mesta möjliga tur. På museet finns under höstlovet 15 lyckoamuletter som om du hittar alla kommer att ge dig extra tur.

Praktisk information:
Var och en får samma mängd lera och utifrån den kan en större eller ett par mindre saker skapas. Föremålen fotograferas med nummer och namn. Efter torkning och bränning är föremålen redo för hämtning på museet efter ca 3 veckor. Det finns ingen 100% garanti för att sakerna håller vid bränning men det brukar då gå bra att limma. Det blir en råbränning, dvs det går bra att måla på keramiken på egen hand hemma med vattenfärg eller akryl. Det går också att spreja med lackfärg som blir mer tåligt.

Kontaktinformation

Telefonnummer
0046 0410-733045
Telefonnummer (Bokning)
0046 0410-733045
Kontaktperson
Jenny Frank
E-post
museum@trelleborg.se
Arrangör
Trelleborgs museum

Villkor

Prisinformation
Drop in Workshopen är kostnadsfri Ålder: 6-15 år plats: Trelleborgs Museums foajé

Dela & spara

Skicka
Ditt meddelande har skickats!

Kundservice