K

Arkivens dag - Fest och glädje

Område: Trelleborg
Arena/Plats:
Kategori: Fri entre, Utställning

Välkommen till Arkivens dag på Garvaregården i Trelleborg!
2018 fyller det offentliga arkivväsendet och Riksarkivet 400 år. Arkivens dag jubilerar med 20 år. Det ska firas. Årets tema för Arkivens dag-utställningen är ”Fest och glädje”.

Kommunarkivet visar festliga tillfällen i Trelleborgs historia såsom stadens 700-årsjubileum, julen, svenska flaggans dag i krigstid, fester för skolungdomar och mycket mer. Förr fanns ibland en vilja att lugna ner fester. Nykterhetsrörelsen, ordningsmakt och nöjesskatt har använts som åtgärder. För det mesta handlar fester om glädje, underhållning och sällskap.
Arbetarrörelsens arkiv i Trelleborg visar utvalda delar ur boken ”Traditionsuppteckningar från Trälleborg” gjord 1941 av Lunds Universitets Folkminnesarkiv. Personer födda 1850-1883 intervjuades med frågor om våren, valborg, 1 maj, jul och påsk.
Föreningen Gamla Trelleborg ställer ut “Gott och Blandat” ur sina bild- och filmsamlingar. Upptäck historiska miljöer från Folkets Park, trafikskolan, Torgfesten, karnevalen i Anderslöv, restauranger, caféer och många fler glada tillfällen. Se den fina Barnteatern som var mest aktiv under 1940- och 50-talet. Titta in på Trelleborgsrevyn där var det fart, fläkt och bensprattel, så som det skall vara på revy.

Kontaktinformation

Telefonnummer
+46 (0)410-733153
Kontaktperson
Tova Halldén
E-post
kommunarkivet@trelleborg.se
Arrangör
Trelleborgs Kommun
Medarrangör
Arbetarrörelsens arkiv, Trelleborgs Kommunarkiv, Förening Gamla Trelleborg

Länkar

Villkor

Prisinformation
Fri entré

Dela & spara

Skicka
Ditt meddelande har skickats!

Kundservice