K

Hönsinge Hantwerksbryggeri

Adress: Jordbergavägen 363-0, 23199 Klagstorp Visa karta

Adress: Jordbergavägen 363-0, 23199 Klagstorp

Mitt på den skånska slätten, ett stenkast från Edvard Perssons landsväg, ligger Hönsinge Hantwerksbryggeri. Här bryggs det öl för vanliga människor. För människor som efterfrågar öl utöver det vanliga.

Hönsinge Hantwerksbryggeri är ett mikrobryggeri med fokus på traditionella bryggmetoder och grundläggande öltyper. Benämningen mikrobryggeri är svårdefinierad och används ibland av – relativt sett - väldigt stora bryggerier och i den meningen är Hönsinge Hantwerksbryggeri ett mycket litet mikrobryggeri, med en maximal kapacitet på ca 200 liter färdig öl per bryggning.

Målsättningen är att brygga öl av högsta kvalitet och med maximal smakupplevelse. Här bryggs ett fåtal öl om och om igen för att ständigt förfina både recept och metod. I nuläget finns fyra öl - två ales och två lager - som noga testats av både oss själva och av andra. Vi erbjuder premiumöl som vi vet uppskattas av de flesta - gärna vid tillfällen då man verkligen har tid och möjlighet att avnjuta ölet.

Sommaröppet
Vi kommer ha extra sommaröppet i bryggeriet vid nio tillfällen i jun-aug. Besökarna får då möjlighet att titta in i bryggeriet, prata öl och ölbryggning med oss samt handla lättöl, humleläsk, träbackar m m.

Visa mer

Om denna aktivitet