K

Trelleborgs bibliotek

Adress: Astrid Lindgrens Allé 1, 231 43 Trelleborg Visa karta

Adress: Astrid Lindgrens Allé 1, 231 43 Trelleborg

Det största biblioteket i kommunen ligger i Trelleborg vid Stortorget. I tre av byarna, Anderslöv, Gislövs läge och Skegrie finns också bibliotek. Bokbussen kör runt stora delar av Söderslätt.

Biblioteken är fyllda av böcker för nöjesläsning och kunskapsinhämtande. De är platser för spännande möten, i böckernas värld och i verkligheten. Du kan lyssna på ett föredrag eller dela med dig av en bra bok. Forska i din historia via de speciella släktforskardatabaserna och låna en e-bok till din platta...

På Trelleborgs bibliotek kan du låna både skönlitteratur och facklitteratur. Du kan låna böcker att läsa i och böcker att lyssna på. Om inte boken finns på något av biblioteken i Trelleborg beställer vi den till dig som ett fjärrlån från något annat bibliotek. Du kan också låna filmer och musik på biblioteket.

På biblioteket kan du använda en dator för att gå ut på internet, kolla din e-post, göra bankärenden, leta information, studera med mera. Om du vill använda din egen dator, telefon eller surfplatta så har Trelleborgs bibliotek trådlöst nätverk. Säg till i informationen så får du ett tillfälligt lösenord. Om du vill sitta ifred så använd ett av bibliotekets tysta studierum.

Du kan kopiera, både i färg och svartvitt. Från våra datorer kan du även skriva ut.

Vill du läsa tidningen så slå dig ner i tidningsrummet. Det ligger längst ner i biblioteket och där har vi samlat alla dagstidningar och alla tidskrifter.

Trelleborgs bibliotek arrangerar föreläsningar, dels serien KL7, olika dagar - alltid klockan 7 på kvällen, dels ordnar biblioteket ibland lunchföreläsningar. Lunchföreläsningarna varar ungefär lika länge som din lunchrast och naturligtvis kan du äta något samtidigt som du lyssnar.

På biblioteket kan du också ofta titta på en konstutställning. Konsten är nästan alltid skapad av lokala konstnärer.

Barnen kan komma och lyssna på sagor i vårt sagorum. Bibliotekarierna sjunger och dramatiserar sagorna. Det är nya sagor och nya teman varje termin.

Lite äldre barn kommer med sin klass för att lyssna på bokprat i samma sagorum eller låna böcker. Lärarna kan få specialplockade boklådor efter önskemål.

Visa mer

Om denna aktivitet