Den längsta ronden - mitt liv med Ingemar Johansson

Område: Trelleborg
Kategori: Litteratur & föredrag

När sjukdomen tar över. Edna Alsterlund är journalist och författare och på tisdag 15 november kommer hon till Trelleborgs församling för att berätta om sina år med Tungviktsboxaren Ingemar Johansson och om hur livet förändras när en nära anhörig drabbas av en demenssjukdom.

Ingemar Johansson räknas som en av Sveriges största idrottstalanger någonsin och när 1900-talets främste svenske idrottsman skulle utses av Svenska Idrottsakademin hamnade ”Ingo” trea efter Björn Borg och Ingemar Stenmark.
Under många år levde Ingemar Johansson tillsammans med journalisten och författaren Edna Alsterlund och under den senare delen av deras äktenskap drabbades Ingemar av demensjukdomen Altzheimers, ofta kallad ”de anhörigas sjukdom”.
Men paret fick även många lyckliga år tillsammans. Edna har beskrivit livet med Ingemar genom att säga att hon tillsammans med honom somnade med ett leende och vaknade med ett skratt. Under slutet av 90-talet präglades deras liv allt mer av Ingemars sjukdom. Med Den längsta ronden har Edna skrivit boken hon själv hade velat läsa under den första, förvirrade tiden när Ingemars sjukdom gjorde sig tillkänna.

Plats: Magdalenagruppen, Trelleborgs församlingshem.
– en öppen mötesplats för alla seniorer, män och kvinnor.
Vi träffas en tisdag i månaden i Trelleborgs Församlingshem i Nicolaisalen. Det krävs ingen föranmälan. Vi inleder varje gång med en kort andakt, sedan gemensam kostnadsfri fika.

Kontaktinformation

Arrangör
Svenska kyrkan i Trelleborg
Arrangör e-post
trelleborg.forsamling@svenskakyrkan.se

Länkar

Villkor

Prisinformation
Fri entré.

I närheten av


Kundservice

Build: 2022-11-25 18:25:27, Host: online3core19, DB: o3.cbguide-8132.cbischannel-27672.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Event, Action: showdetails