Historiska sidospår - Skånsk mathistoria

Arena/Plats: Trelleborgs Bibliotek
Kategori: Evenemang, Fri entre, Litteratur & föredrag
Datum: Tisdag 21 mar 2023

Föredrag med Maria Persson.

Följ med på en historisk matresa, där du får lära mer om skånska mattraditioner.
Under smaksafarin får du bland annat lära dig vilka kryddor som var vanligast förr på de skånska gårdarna och varför grisen blev så viktig för skåningarnas mathållning.
Maria från Österlen Kokkonst berättar också varför just spettkakan blev så populär på de skånska kaffeborden och sist men inte minst blir det en och annan historia om kogefruarna som styrde och ställde i köken när det var dags för gille.
Smakprov utlovas!

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
21 Mar
Tisdag 21 mar 2023 14:30 - 15:30 Trelleborgs Bibliotek

Kontaktinformation

Kontaktperson
Veronica Berggren
E-post
arrangemang.bibliotek@trelleborg.se
Arrangör
Trelleborgs bibliotek
Arrangör e-post
veronica.berggren@trelleborg.se
Medarrangör
ABF Sydvästra Skåne & Malmö Opera

Villkor

Prisinformation
Fri entré. Föranmälan görs till arrangmang.bibliotek@trelleborg.se eller till Trelleborgs bibliotek.

I närheten av


Kundservice

Build: 2022-11-25 18:25:27, Host: online3core19, DB: o3.cbguide-8132.cbischannel-27672.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Event, Action: showdetails