Vandringskväll på hög höjd!

Område: Trelleborg
Arena/Plats:
Kategori: Litteratur & föredrag

Välkommen på en inspirerande föreläsning med vandring på höga berg i fokus. Vi tar oss från Sveriges högsta berg Kebnekaise, via Sydamerika och Machu Picchu, vidare till Nepal och Everest Base Camp för att avsluta på Afrikas högsta berg Kilimanjaro. Du får uppleva känslan via bilder, filmer och berättelser.

Föreläsningen riktar sig både till dig som är i tankarna på att boka in dig på ett eget äventyr och för dig som bara vill inspireras. Föreläsare på plats är Jens Håkansson, expeditionsguide på Swett som de senaste åren guidat världen över på utmanande berg och vandringsrutter.

Var: Trelleborg, Pingstkyrkan, Engelbrektsgatan 68
Hur: Kostnadsfritt men obligatorisk anmälan.
Begränsat med platser - först till kvarn!

Ur innehållet:

Everest Base Camp
Baslägret på Mount everest är en legendarisk plats där många äventyrare fått uppleva både sorg och glädje. Som tur är kan man få uppleva känslorna i baslägret trots att man inte har några planer på att bestiga Everest. Hur går vandringen ända fram till? Hur känns det att gå den mytomspunna leden genom khumbu-dalen som befolkas av sherpas.

Inkaleden - Machu Picchu
Att ta sig vandrandes till Inkafolkets bortglömda stad Machu Picchu är en dröm för många. Under föreläsningen får du följa med på en gammal och bortglömd del av Inkaleden med start i Vilcabamba, upp på flera bergspass och genom regnskog.

Kilimanjaro
Kilimanjaro är världens högsta fristående berg och reser sig majestätiskt upp för den tanzanianska slätten. Under 8 dagars tid vandrar du genom fyra klimatzoner, från regnskog upp till stora glaciärer. Under föredraget får du en inblick i hur det är att vandra upp till Uhuru Peak p 5895 meters höjd och hur du gör för att klara av höjden på ett bra sätt.

Kebnekaise
Vill du också bestiga Sveriges högsta berg? Du får veta hur en bestigning går till, du får praktiska tips om hur du maximerar dina chanser att nå toppen och även råd kring hur du gör om du vill boka in dig på en guidad tur tillsammans med en grupp. Att stå och blicka ut från Sveriges högsta punkt är en makalöst belönande upplevelse.

Kontaktinformation

Telefonnummer
023 3811636
Kontaktperson
Lina
E-post
info@swett.se
Arrangör
Swett AB
Arrangör e-post
lina@swett.se

Länkar

Villkor

Prisinformation
Gratis, föranmälan krävs

Kundservice

Build: 2023-03-22 18:27:41, Host: online3core18, DB: o3.cbguide-8132.cbischannel-27672.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Event, Action: showdetails